На младежка трудова борса в Русе бяха обявени 264 работни места
На младежка трудова борса в Русе бяха обявени 264 работни места / DarikNews, архив

Специализирана трудова борса, насочена към заетост на младежи в различни области на местната икономика, се проведе днес във Военния клуб . Тя бе организирана от Агенцията по заетостта и дирекция ”Бюро по труда”-Русе, в съответствие с Националния план за действие по заетостта.

Двадесет и двама работодатели представиха дейността на фирмите си. Те обявиха общо 264 свободни работни места предимно в сферата на производството на компоненти за автомобилостроенето и машиностроенето, химическата промишленост, търговията, хотелиерството и ресторантьорството, конфекционното производство, строителството, здравеопазването, информационните технологии, пенсионното осигуряване и др. Презентирани бяха и обявените места за набиране на резервисти в БА.

На борсата присъстваха и представители на държавните предприятия „Българо-германски център за професионално обучение” /ДП-БГЦПО/ в Пазарджик и Плевен.

Борсата бе посетена от 181 младежи – регистрирани безработни лица от община Русе, както и абсолвенти от Русенския университет “Ангел Кънчев” и абитуриенти от професионални гимназии в града. Младите хора проявиха интерес към всички работодатели, като проведоха индивуални разговори и предоставиха своите автобиографии.

Общите констатации от обратната връзка с присъствалите на трудовата борса са, че я намират за полезна като възможност за директни контакти с работодателите. От своя страна работодателите изразиха задоволство от срещите с търсещите работа лица и готовност за участие и в други подобни мероприятия.