Повдигнаха обвинения на полицай, прикрил убийство на пътя
Повдигнаха обвинения на полицай, прикрил убийство на пътя / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Повдигнаха обвинения на катаджия, прикрил убийство на пътя
79479
Повдигнаха обвинения на катаджия, прикрил убийство на пътя
  • Повдигнаха обвинения на катаджия, прикрил убийство на пътя

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна днес обвинения на четирима души по досъдебното производство за прикриването на катастрофа, при която е починал възрастен пешеходец.При инцидент на 6 декември миналата година на пешеходна пътека в Пловдив е блъснат 84-годишен пешеходец. Човекът починал, а шофьорът е избягал.

Обвинени са полицейският служител Костадин Илиев, помогнал да се избегне наказателно преследване по случая, шофьорът Иван Сарафски и представилият се за шофьор Борислав Ташев, научи Дарик.

В рамките на наказателното производство са повдигнати обвинения и на Сергей Джамбазов, който е улеснил полицейският служител да използва своето служебно положение за противозаконни облаги.

Обвиненията на служителя в пловдивския сектор "Пътна полиция" са за това, че като полицейски орган е спомогнал на лице, извършило престъпление, да избегне наказателно преследване, съобщи говорителят на окръжната прокуратура Галина Андреева.

Илиев е обвинен за придобиването и държането на боеприпаси за огнестрелни оръжия (над 100 патрона) без разрешително. Третото обвинение към катаджията е в преиода от февруари до април 2015 година е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

Трима от обвиняемите са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Спрямо на мъжа, представил се за шофьор, е взета мярка за неотклонение „подписка".