Раздава ли Съюзът на слепите развалена храна на нуждаещите се?
Раздава ли Съюзът на слепите развалена храна на нуждаещите се? / netinfo
Раздава ли Съюзът на слепите развалена храна на нуждаещите се?
79454
Раздава ли Съюзът на слепите развалена храна на нуждаещите се?
  • Раздава ли Съюзът на слепите развалена храна на нуждаещите се?

Незряща жена от София получила 4 кг изгнили ябълки като помощ от Българската хранителна банка чрез Съюза на слепите. Затова сигнализира нейната дъщеря Анна Симова, която твърди, че тези помощи редовно са с изтекъл или изтичащ до два дни срок на годност.

Освен изгнилите ябълки на 25 април майката на Анна получила две кисели млека със срок до същата дата и франзели с топено сирене, чийто срок изтича днес. От регионалната организация на Съюза на слепите обясниха, че е възможно няколко ябълки от получената помощ да са били изгнили, но няма как да са раздавали напълно развалени храни.

След като сподели снимка на изгнилите ябълки в социалните мрежи Анна Симова описа какво е видяла, когато майка й се прибрала с дарените храни.

От Съюза на слепите обясниха, че в четвъртък са получили от Българската хранителна банка франзели, кисело мляко и ябълки, а в петък са ги раздали на най-бедните незрящи в София, които са около 200 души. Председателят на регионалната организация Асен Алтънов обясни, че е допустимо някои от ябълките да са загнили, но няма как да са били всички.

Анна предполага, че ябълките са престояли на склад дълго и след това са били дарени в развалено състояние.

От Съюза на слепите са изчислили, че благодарение на даренията, през миналата година до незрящите хора са стигнали храни на стойност около 28 000 лева.