Кюстендилският Дарис с три титли от Купа Алеко
Кюстендилският Дарис с три титли от Купа Алеко / netinfo

Три златни, 2 сребърни и 6 бронзови медали спечелиха каратеките на кюстендилския "Дарис" от "Купа Алеко" в Свищов. Участваха общо 19 клуба, с 250 състезатели. В комплексното класиране по медали, "Дарис" е на 5- та позиция, информира треньорът Борислав Иванов.
Вилхем Вилхемов се представи най- добре от 12- те участници от клуба. Той стана първи на ката, при 10-11- годишните. Класира се първи и в отборната надпревара до 13 години, заедно със съотборниците си Иван Иванов и Бойко Парлапански. Вилхемов заслужи златния медал и на кумите, категория + 40 кг., като на финала победи съотборника си Юлиян Захариев. Сребро и за Никола Александров при 10- 11 г., категория до 35 кг.
Бронзови медали на ката за Бойко Парлапански при 10- 11- годишните и Иван Иванов при 12- 13- годишните. Бронз и за Рейхан Рюстемов на кумите, в категория до 42 кг, при 12- 13 г.
При младежите, бронзови отличия за Симеон Стойчев- 76 кг и Цветелин Петров + 76 кг.
В смесен отбор от различни възрасти на кумите, тимът от "Дарис" се класира на трето място, в състав: Християн Василев, Вилхем Вилхемов, Рейхан Рюстемов и Симеон Стойчев.
Каратеките от "Дарис" ще участват през следващия месец на турнира "Никон оупън" и на Балканиадата за деца и младша възраст в Черна гора.