Зеленогорски изненадан от „партньорския огън” на АБВ, не виждал мотиви за смени в кабинета
Зеленогорски изненадан от „партньорския огън” на АБВ, не виждал мотиви за смени в кабинета / снимка: БГНЕС
Зеленогорски изненадан от „партньорския огън” на АБВ, не виждал мотиви за смени в кабинета
79451
Зеленогорски изненадан от „партньорския огън” на АБВ, не виждал мотиви за смени в кабинета
  • Зеленогорски изненадан от „партньорския огън” на АБВ, не виждал мотиви за смени в кабинета

До момента не е имало критики и сериозни дебати по отношение на работата на конкретни министри в правителството и ако има какво да се каже по темата, мястото за подобен разговор е между партньорите. Това коментира в интервю за Дарик съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски ден след критиките на АБВ.

Вчера лидерът на партията Георги Първанов се обяви за ремонт на правителството в слаби сектори, като нарече „вредна" работата на министрите на отбраната и на външните работи.

Първанов поиска няколко оставки в кабинета „Борисов"

Пред Дарик Зеленегорски не скри изненадата си от „партьорския огън" на АБВ по реформаторите, което обаче нарече политическо говорене преди местните избори. Той допълни, че също има критики към кадровата политика на АБВ, която била „доста агресивна" по места, но ще говори за това на сбирките на мнозинството.

„За политик с опита на Първанов е странно да влиза толкова директно в такива теми, още повече че най-нормалното нещо е в рамките на нашите седмични заседания на мнозинството или в рамките на съвета за развитие, където освен лидерите на парламентарни групи на мнозинството, участват и всички министри, ако има подобни теми, да бъдат поставени там. Все пак въпрос на коалиционна култура и взаимно уважение е ако има аргументи, ако има такива теми, те да бъдат поставени там, където им е мястото", каза Зеленогорски.

Според него казаното от Първанов е „по-скоро заявка" за наближаващите избори и опит на АБВ да се позиционира по отношение на местния вот.

Зеленогорски напомни, че реформаторите оценяват участието си в изпълнителната власт положително и на този етап не виждат достатъчно аргументи и основания да коментират конкретни политики.

По отношение на казаното от Първанов представителят на Реформаторския блок каза, че е недопустимо да се правят по този начин, защото „който и партньор в лодката да се опитва да прави резки движения, може да я разклати и да я обърне". Зеленогорски би препоръчал на колегите си да бъдат по-внимателни в изявите си.

Чуйте целия разговор с Найден Зеленогорски