Отлагат строителството на МОЛ-Шумен, инвеститорът продава терена
Отлагат строителството на МОЛ-Шумен, инвеститорът продава терена / netinfo

Строителството на МОЛ в Шумен се отложи завинаги. Това е вярно, поне що се отнася до единствения до този момент кандидат за инвестицията.

Компанията-собственик на терена срещу градския стадион в Шумен и проекта за търговския център Shumen Plaza - Plaza Centers, планираще да започне строителството през тази година и да приключи през 2016 г., а това намерение бе заявено за последен път през 2013 г.

Инвеститорът купи терена през 2007 г., но заради кризата проектът не беше реализиран до 2009 г., както се планираше, а беше отложен.

В момента оферти на две от големите фирми, търгуващи с недвижимо имущество, информират, че теренът се продава - изцяло или на части. Това на практика означава отказ на Plaza Centers да инвестира в МОЛ-Шумен.

Plaza Centers притежава и управлява търговски центрове в Централна и Източна Европа и Индия. Още преди две години тя предприе изтеглянето си от Индия. Оттогава е и изявлението на Ран Щаркман, президент и главен изпълнителен директор на Plaza Centers, че заради несигурната икономическа среда в Централна и Източна Европа, която влияе негативно върху потреблението, компанията има по-внимателен подход към реализацията на проектите и е започнала само тези, за които разполага с финансиране.

От събитията в последните дни става ясно, че МОЛ-Шумен не е сред тях.