Времето на 28 април: Временно се заоблачава
Времето на 28 април: Временно се заоблачава / БГНЕС, Архив

Прогноза за 28 април, вторник

През нощта по-значителна облачност ще има над западните райони, където на места ще превали. Във вторник ще има по-често значителна облачност, съобщиха дежурните от НИМХ на БАН.

Преди обяд в Западна България, а по-късно на много места в страната ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в Източна България - до умерен от юг, югоизток. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните от 18 и 20 градуса в северозападните, до 23 и 26
градуса в южните райони.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите части до силен вятър от южната четвърт, който след обяд ще се ориентира от запад и привечер ще отслабне. На 1200 м дневната температура ще достигне 13-14 градуса, на 2000 м - около 6 градуса.

Над Черноморието ще се заоблачи и на места ще превали, възможно е да прегърми. Вятърът ще бъде слаб, до умерен от югоизток, поради което и максималните температури ще са по-ниски - между 16 и 21 градуса. Вълнението ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е от 11 градуса по северното, до 14 градуса по южното крайбрежие.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg