Започват прокопавания по улиците „Цвята Кънчева” и „Лозенград” в Шумен
Започват прокопавания по улиците „Цвята Кънчева” и „Лозенград” в Шумен / netinfo

Община Шумен издаде нови разрешителни за прокопавания по проекта „Воден цикъл на Шумен - етап 2".

Строителни дейносит ще има по ул. "Цвята Кънчева" - от ул. "Ален мак" до ул. „Петко Българанов" до 28.04.2015 г. От ул. „Петко Българанов" до ул. „Червена роза" ще се прокопава за периода от 28.04.2015 г. до 30.04.2015 г. и от ул. „Червена роза" до селскостопански път за периода от 01.05.2015 г. до 03.05.2015 г.

Прокопавания ще има и по селскостопански път от ул."Цвята Кънчева" до района на „Билдинг строй експрес" за периода от 03.05.2015 г. до 10.06.2015 г.

В посочения район ще се изгражда канализационен клон - смесена канализация, която обхваща участък от парцел, минаващ край „Билдинг строй експрес", продължава по черен път през бившата вилна зона, след това по ул. „Цвята Кънчева", до включването му в съществуващ канализационен клон на ул. „Ален Мак" - нов участък.

В района се въвежда временен режим със спиране на движението на МПС по ул. "Цвята Кънчева" от ул."Ален мак" до селскостопански път.

Прокопавания по проекта ще има и по ул. "Лозенград". Те ще обхванат участъка от ул. „Деде агач" (от Ревизионна шахта 1, разположена на ул. "Деде агач" в близост до кръстовището с бул. "С. Велики") до ул. "Н. Й. Вапцаров" ( до съществуваща Ревизионна шахта, разположена на 69 m от кръстовището на ул. "Н.Й.Вапцаров" с ул."Лозенград "). В района ще се изгражда канализационната мрежа и съпътстваща водопроводна мрежа.

Строителните дейности трябва да приключат до 30.05.2015 г.
Въвежда се временна организация със спиране на движението на МПС по ул. „Лозенград" и ул."Н.Й.Вапцаров".

От Общината напомнят на водачи на МПС и пешеходци да се движат с повишено внимание в районите, да спазват указателните знаци, да не ги преместват или унищожават.