Борисов: Тази година ще е нулева за армията, от 2016 г. средствата ще растат
Борисов: Тази година ще е нулева за армията, от 2016 г. средствата ще растат / снимка: БГНЕС
В Бюджет 2016 ще бъде заложена реформа в сектор „Отбрана”, обещава Борисов
79442
В Бюджет 2016 ще бъде заложена реформа в сектор „Отбрана”, обещава Борисов
  • В Бюджет 2016 ще бъде заложена реформа в сектор „Отбрана”, обещава Борисов

Премиерът Бойко Борисов заяви, че реформи в сектор „Отбрана” ще се правят следващата година, защото няма пари това да се случи тази. Това стана след продължилото три часа заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев.

По думите на министър-председателят сега няма пари за това, но обеща на хората, работещи в сферата, достойни условия за труд и заплащане. Борисов допълни, че години наред са били купувани „Кугър”-и, „Пантер”-и, без да се мисли как ще бъдат обезпечени.

Борисов подчерта, че не са виновни, че години наред са били купувани фрегати без въоръжение. „Все едно са купували риболовни траулери или вертолети, които нямат никакво въоръжение. Сега всичко да се изсипе в най-голямата криза на нашата глава. 2015-а - нулева, от 2016 г. нагоре до 2024 г. ще влезем в рамките. Всички това го знаят. Никой не ги караше да събарят КТБ и да даваме 3,5 млрд. сега. Тази година толкова, от годината имаме по-големи приоритети в момента”, обясни той.

Държавата ще направи всичко, за да могат нашите военни да имат достойно положение, каза Борисов. Изтребителите, когато имаме пари, тогава ще ги купим. След 2-3 години, заяви министър-председателят.