Хор Добруджански звуци представя англо - американска музика
Хор Добруджански звуци представя англо - американска музика / Дарик Добрич
Хор "Добруджански звуци" представя англо - мериканска музика
79436
Хор "Добруджански звуци" представя англо - мериканска музика
  • Хор "Добруджански звуци" представя англо - мериканска музика

Хор"Добруджански звуци" ще представи пред добричка публика англо-американска музика. Събитието се организира от 18.00 часа в зала "Добрич". Това ще бъде последният концерт от цикъла "Чуждоезична музика", който добричкият хор осъществява от две години насам, коментира пред Дарик главният диригент на формацията Елвира Пастърмаджиева. В рамките на проекта вече бяха представени концерти с френска, руска и италианска музика, а утре вечер цикълът ще се затвори с творби на английски и американски композитори.

В програмата са включени класически произведения, части от мюзикъли, нови песни от млади американски композитори и евъргрийни. Концертът ще завърши с "Бохемска рапсодия" на "Куин", която ще бъде изпълнена заедно с музиканти инструменталисти.

В последно време хор "Добруджански звуци" разчупва модела на стандартните изяви и това се оказва успешно, тъй като на всеки следващ концерт публиката става все по-многобройна, отбеляза Пастърмаджиева. По този начин към формацията се привличат и млади изпълнители, от каквито има нужда.

През лятото - от 16 до 21 август хор"Добруджански звуци" ще участва във фестивал, който се организира от Балкански хоров форум в сръбския град Крагуевац. Формацията ще се представи с балканска музика. Вече са избрани по няколко песни от всички страни, все още се търси само албанска музика.

Междувременно се подготвя и репертоарът за коледният концерт, в който тази година ще бъдат включени коледни песни от цял свят.

Още по темата можете да чуете от Елвира Пастърмаджиева в прикачения файл.