Пловдив като жив организъм - тепетата отговарят на 7-те чакри на човека
Пловдив като жив организъм - тепетата отговарят на 7-те чакри на човека / pohvalno.info
д-р Румен Стоилов
79434
д-р Румен Стоилов
  • д-р Румен Стоилов

Ако разгледаме Пловдив като жив организъм, река Марица е неговият гръбнак, а седемте тепета като енергийни центрове, са еквивалент на 7-те чакри в човешкото тяло. Пловдив е един от петте „живи града“ в Европа заедно с Париж, Рим, Атина и Лисабон. Това разказа специалистът по духовни практики  д-р Румен Стоилов по време на своята лекция „Пловдив – градът като живо тяло – излекуването му и свързване със свещените градове на Европа“ в рамките на Фестивала „Здравей, Здраве“, който се проведе през почивните дни.

/Цялата лекция на д-р Румен Стоилов, може да чуете в прикачения аудио-файл/

По думите му, градът ни е съвършена структура на жива система, която е предназначена да храни енергийно, културно и духовно хората, които живеят на нейната територия.

Неслучайно Пловдив бе обявен за Културна столица на Европа за 2019-та година. В момента градът ни е възловата точка на България и на мисията на българите като цяло. Началото на всичко, което трябва да тръгне по света започва от тази точка и се разпространява на принципа на падащото домино, обясни д-р Стоилов.

По думите му, българската територия и Балканите са свързани с елемента Земя и всичко тръгва оттук и се задвижва по света.

Тук има 64 енергийни системи, с които богомилите съзнателно са работили. Едната от тях е под т.нар. Младежки хълм или Джендем тепе, наричан в миналото Джин тепе (Хълм на духовете). Именно този хълм носи силата на мъжката енергия и едно от свещените места в Пловдив, разказа д-р Стоилов.

В древността там е имало великолепна кедрова гора, огромен храм на бог Аполон (богът на Слънцето) и статуя на върха на хълма.

На него са растели 24 уникални за България и света цветя и билки. Тези кедри са били пазени от тракийско племе, наречено кендриси и именно поради тази причина, едно от първите имена на града е Кендрисос.

Следващото тепе, което е много важно за Пловдив е Бунарджика, Хълмът на водата, отговарящ на енергията от женската чакра.

За да има баланс между мъжката и женската енергия на върха на хълма, където днес се извисява статуята на Альоша, в древността е имало голяма статуя на Херкулес, обясни д-р Румен Стоилов.

Той отбеляза, че Сахат тепе е сърцето на града, а Трихълмието – символът на единството.

Хълмът, който е еквивалент на гърлената чакра на града пък е Марково тепе.

След като в продължение на 3 години то бе взривявано, на четвъртата година оттам бликна извор, който 7 месеца специалисти хидролози не успяха да спрат, разказа д-р Стоилов. По думите му, молът, който се изгражда на мястото на Марково тепе никога няма да бъде успешен, защото за създаването му е унищожен камъкът сиенит, чийто черни и бели кристали представляват информационни дискети, носещи енергия и информация от миналото за бъдещето.

По думите на д-р Стоилов, едно от последните предсказания на Ванга е, че когато в центъра на Пловдив бликне извор, Пловдив ще се събуди, а България ще тръгне напред и нaгоре.

В момента най-важното е човек да не хаби енергията си в съжаление как е живял вчера и в притеснение какво ще прави утре, а да живее тук и сега. Той посочи, че 2015-та година е годината на изобилието и вечността и е необходимо хората да се вгледат вътре в себе си, за да вървят напред и нагоре.