Акция събира средства за лечение на майката на капитана на Локо- Г. Оряховица
Акция събира средства за лечение на майката на капитана на Локо- Г. Оряховица / netinfo

Благородна акция обедини футболни фенове, неправителствена организация и гражданите на Горна Оряховица. Сдружение „С вяра в доброто” стартира акция за събиране на средства за Илиянка Нотева, която страда от рак на лимфните възли. Жената се нуждае от лечение в турска клиника, съобщи председателят на организацията Лъчезар Любенов. Илиянка е майка на капитана и вратар на Локомотив Горна Оряховица Радослав Рашков. Това провокира хиляди фенове да се включат в набирането на средствата.

„Стартът на благотворителната кампания беше даден преди седмица по време на състезанието по смесени бойни изкуства ММА, което се проведе в Горна Оряховица. Тогава с разрешението на президента на федерацията Станислав Недков бяха поставени две кутии за дарения. Успяхме да съберем 155 лв. за каузата”, обясни Лъчезар Любенов.

Инициативата продължи с двубоя между Локо и Добруджа, когато ръководството на горнооряховския отбор е решило приходите от билетите за мача да бъдат предоставени за лечението на Илиянка Нотева. „На входовете на стадиона също бяха поставени кутии за дарения и общо събраната сума възлиза на 1500 лв”, посочи Лъчезар.

Във фейсбук групата на Локомотив Горна Оряховица върви търг с футболни сувенири. Тематични ключодържатели са пуснати и във вестникарски щандове и магазини, като до момента са събрани 800 лв. Двигателят на идеята са Станю Танев от „С вяра в доброто” и Тодор Стойчев, който е почетен председател на фен клуба на Локо. Лечението на Илиянка подкрепиха и нейни бивши колеги от съда в железничарския град.

„Радваме се, че много хора сме обединени от идеята да помогнем на майката на едно много лъчезарно и добро момче, какъвто е нашият капитан Радослав Рашков”, каза Лъчезар Любенов.