Русенската УТФ „Данонико” ООД, се завърна с престижната втора награда от панаира в Пловдив.
Русенската УТФ „Данонико” ООД, се завърна с престижната втора награда от панаира в Пловдив. / netinfo

На 23 и 24 април за 10 поредна година, се проведе ТФ Фест в „Международен панаир – Пловдив.” Тази година участие взеха 104 учебно-тренировъчни фирми на ученици и студенти от България, Черна гора и Румъния. Всички предприятия имаха различен предмет на дейност: банки, фирми за митнически надзор и контрол, туристически агенции, фирми производители на био-храни, кисели млека и напитки, облекла, аксесоари, бижута и играчки, счетоводни къщи и парти агенции. Бяха връчени 30 награди в рамките на 12 конкурса.

От Русе участваха 3 фирми. Една от тях беше „Данонико“ ООД от ПГИУ „Елиас Канети“. Тя се занимава с производство на кисели млека със запазен автентичен български вкус и плодове от всички краища на страната. Те успяха да преборят силната конкуренция и завоюва престижното 2-ро място в най-престижната категория: „Комплексно представяне“.  След тях на 3-то място се класираха „Феритейл”от ФСГ Атанас Буров-Хасково, а първо място спечели фирмата „Шоколадов рай“ от НТБГ – София. Освен тази награда „Данонико“ успя да спечели и 1-во място в конкурса за презентация.

„ТФ фест“ е одобрен като международно събитие от Европейската комисия и е включен в Европейската седмица на малките и средни предприятия, заявиха от Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката, който е организатор на проявата.