Медали от Дан Колов- Никола Петров за трима борци печелили приза Спортист №1 на Кюстендил
Медали от Дан Колов- Никола Петров за трима борци печелили приза Спортист №1 на Кюстендил / Личен архив, БФБ

Трима носители на приза "Спортист №1 на Кюстендил" спечелиха медали от силния международен турнир по борба "Дан Колов- Никола Петров". Сребро за Александър Костадинов и бронзови отличия за Владислав Методиев и Милослав Методиев.

В очакваната с голям интерес категория до 98 кг, в класически стил нито един от националите не успя да стигне до финал.
Най- добре се представи актуалният "Спортист №1 на Кюстендил", Владислав Методиев, който стигна до малкия финал, където прегази Пламен Ташев със 7:0 точки и спечели бронзовото отличие.

Медали от "Дан Колов- Никола Петров" за трима борци печелили приза "Спортист №1 на Кюстендил"
netinfo

Европейският вицешампион от 2013-та започва с технически туш- 8:0 срещу Константинус Волданус (Гърция), надви Евгени Генчев с 6:2, а на полуфинала падна от световния шампион Артур Алексанян с 0:5, който спечели и златото в категорията.

Медали от "Дан Колов- Никола Петров" за трима борци печелили приза "Спортист №1 на Кюстендил"
netinfo

Световният шампион от 2011-та Елис Гури победи на старта в същата категория- до 98 кг състезателя на клуб "Васил и Георги Илиеви" Иван Иванов с технически туш, но след това загуби от иранеца Сайед Мустафа с 9:19. Съперникът му падна и така Гури не успя да стигне до репешажите за бронза.

При най- тежките до 130 кг, възпитаникът на кюстендилската школа по борба Милослав Методиев също спечели бронзов медал след 4:0 от Чеби (Тунис). Борецът от Бобов дол стартира турнира с успех над румънеца Барбазан, но след това отстъпи пред друг румънец Алехуц, който стигна до финала и златния медал. Милослав Методиев надви в репешажите сърбина Живанович.

Медали от "Дан Колов- Никола Петров" за трима борци печелили приза "Спортист №1 на Кюстендил"
netinfo

Световният шампион за 2013-та Иво Ангелов триумфира на турнира „Дан Колов - Никола Петров" в столичната зала „Христо Ботев", като на финала в кат. до 59 кг на класическия стил той победи в изключително равностоен и оспорван двубой еврошампиона за 2014-та, кюстендилеца Александър Костадинов с 2:0. Победните точки Ангелов взе от носене от партер.

"В живота сме приятели, но стъпим ли на тепиха всеки се бори до последно", каза Ангелов. Двамата се борят за "Миньор"- Перник.