1.5 млрд. лв. повече приходи от митниците иска премиерът Борисов
1.5 млрд. лв. повече приходи от митниците иска премиерът Борисов / Darik News
1.5 млрд. лв. повече приходи от митниците иска премиерът Борисов
79423
1.5 млрд. лв. повече приходи от митниците иска премиерът Борисов
  • 1.5 млрд. лв. повече приходи от митниците иска премиерът Борисов

Милиард и половина повече приходи в бюджета от митниците иска премиерът Борисов. Това съобщи той в Свиленград, където днес откри Пречиствателна станция за отпадни води и ВиК-обекти за 48 млн. лв., изградени от общината с проект по оперативна програма „Околна среда" заедно с министър Ивелина Василева. По-късно с транспортния министър Московски премиерът посети построения по програма „Транспорт" мост на река Марица.

Нови мерки за стабилизиране на митниците и повече приходи от тях предвижда премиерът Борисов, като обаче, не пожела да конкретизира какви са те. Това, което ще направим, е да стегнем митницата. моите уважения към митничарите и граничарите, но такива мерки им въвеждам сега, че около 1 млрд. и 500-600 млн. лв. трябва да съберат повече, каза Бойко Борисов. Сега работят добре- събират повече пари. Всяка среда гледам приходите и по тях разбирам работят ли добре. Минат ли милиард и 500-600 000 лв. повече може да са спокойни, коментира той.

В Свиленград Борисов коментира и темата за бежанците: „Харчиме много пари за бежанците. Цяла Европа е разтревожена, огромни усилия се хвърлиха в Средиземно море заради огромния брой жертви. Но това пък от друга страна ще доведе повече бежанци към нас, така че с всички съм разговарял, Фронтекс особено го засилваме, ще помагат и на нас, но най-вече ние трябва да си стабилизираме работата по границите и да се ударят каналджийте тежко, което ще бъде направено, коментира още премиерът.

Продължаваме и със съоръженията и с това, което се прави досега, категоричен бе той. За изграждането на ограда по българо-турската граница коментира: „Ако правим ограма- справедливо ни обвиняват. Ние правим просто едно малко заграждение, което да спира и диви животни и шап и за много други работи".