Задържаха мъж, налетял на полицай след катастрофа
Задържаха мъж, налетял на полицай след катастрофа / netinfo

46-годишен русенец причинил ПТП, след което хулиганствал срещу органите на реда и буйствал при задържането си, съобщиха от полицията. Мъжът е задържан под стража за 72 часа.

На 25 април около 02:00 часа екип на Пътна полиция отишъл на сигнал за самокатастрофирал автомобил в русенския квартал „Чародейка”. На място униформените се натъкнали на „Крайслер”, в който е имало човек, но той отказал да излезе от колата.

При опит на единия от служителите да направи снимки на катастрофиралото возило, мъжът изскочил навън и му нанесъл  няколко удара с юмрук по главата като обиждал и псувал двамата полицаи, съобщиха от областната дирекция в Русе. Последвало задържане на мъжа, а в полицейското управление русенецът продължил да буйства, да отправя обиди и псувни към органите на реда. От първоначалните медицински прегледи е установено, че удареният полицай е с лека телесна повреда. 46-годишният бил задържан за 24 часа и отведен в конвойното звено в ОДМВР – Русе. По време на задържането му мъжът е продължил да буйства, да блъска, да рита и е нанесъл материални щети по една от вратите на стаите.

В крайна сметка в рамките на заведеното досъдебно производство на мъжът са повдигнати обвинения за хулигански действия, за нанесени телестни повреди, и за унищожаване  и повреждане. Работата по досъдебното производство продължава.