Мъртвопиян предизвика катастрофа и избяга
Мъртвопиян предизвика катастрофа и избяга / netinfo

39-годишен шофьор  от Първомай с близо 3 промила алкохол в кръвта предизвика катастрофа и избяга. Вчера в РУ – Първомай е получен сигнал, че лек автомобил „Фолксваген” се блъснал и деформирал указателна табела на село Градина, след което колата продължила по пътя си.

При предприетите бързи издирвателни действия виновният водач е установен – 39-годишен жител от Първомай, с криминални прояви и осъждан за шофиране след употреба на алкохол. При теста с дрегер, техническото средство отчита 2,81 промила.След доклад на материалите в Районна прокуратура – Първомай, срещу нарушителя е започнато досъдебно производство.

Асеновградчанин също бе заловен да шофира в нетрезво състояние в първите минути на днешния ден. Към 1 часа в село Избеглии за полицейска проверка е спрян лек автомобил „Опел”, управляван 54-годишен мъж. Тестът с дрегер отчита наличието на 2,09 промила алкохол в издишания от водача въздух. Справка в полицейските регистри показва, че мъжът е с криминални прояви и осъждан за подобно нарушение. По случая е започнато незабавно производство, а шофьорът е задържан в ареста на РУ – Асеновгр