Добруджа 07 спечели Купата на България по волейбол
Добруджа 07 спечели Купата на България по волейбол / netinfo

За първи път в своята история „Добруджа 07” спечели Купата на България по волейбол при мъжете. На финала възпитаниците на Мирослав Живков триумфираха над Монтана с 3-0 (25-20, 32-30 и 25-18) гейма. Двубоят се игра пред близо 2500 зрители в зала „Добротица”.

Домакините доминираха в мача, като интрига имаше само във втория гейм, в който Коце Стойков и компания поведоха със 17-7. Гостите успяха да обърнат резултата в своя полза – 24-25, но опитът на добричлии, натрупан през последните месеци, им позволи да излязат от тежката ситуация.

Спортният министър Красен Кралев връчи купата на шампионите, а със златните медали добруджанци бяха окичени от кмета на Добрич Детелина Николова. Победителите получиха и чек на стойност 20 000 лева.

По пътя си към трофея „Добруджа 07” даде само един гейм в пет мача – на полуфинала с „Нефтохимик 2010”. В предварителната група зелените започнаха с три победи по 3-0 над „Левски Бол” (София), Пирин (Разлог) и „Виктория Волей” (Пловдив). В заключителната среща надделяха и над тима на Монтана, който за турнира бе подсилен от национала Николай Николов. Успехът бе изкован пред погледа на националния ни селекционер Пламен Константинов и легендата Любо Ганев.