Дерменджиев: Бяхме разкоцентрирани, това е най-слабият ни мач
Дерменджиев: Бяхме разкоцентрирани, това е най-слабият ни мач / Радка Минчева, архив

Берое победи с 2:0 Лудогорец, в мач от първата шестица в А група, или 27-ми кръг на целия шампионат. Това бе първи успех за старозагорци след разделянето на двете шестици, докато за Лудогорец бе второ поражение от началото на календарната година.

На стадиона в Стара Загора и двата отбора се вложиха сериозно в мача, макар че шампионите излязоха с ясна мисъл за предстоящия реванш за Купата срещу Левски след броени дни. Георги Дерменджиев даде почивка на част от обичайните си титуляри, преди гостуването в София на 29 април.

Лудогорец продължава да е убедителен лидер, с 55 точки, докато Берое настигна Литекс, и е с 44 точки.

Берое използва максимално шанса си срещу разградчани, и заслужено стигна до победата, след силен мач пред своята публика.

В осмата минута, след центриране на Андонов отдясно, Елиаш игра опасно с глава, но топката мина на половин метър над напречната греда. Още осем минути по-късно, интересна атака направи и Лудогорец, Мишо Александров намери в наказателното поле Вандерсон, но Пиргов внимаваше.

Георги Кабаков пусна доста свободна игра и в 23-та минута пропусна много грубо влизане на Светослав Дяков в краката на Иво Иванов, без да го санкционира с картон.

Добър ножичен удар на Роман Безяк в 34-та минута мина покрай далечната греда.

Иво Иванов откри резултата в 38-та минута. Това се случи след центриране в наказателното поле на Берое, Костадинов свали с глава, Елиаш бе блокиран първо от Мишо Александров, но топката попадна в Иво Иванов, който от непосредствена близост шутира силно във вратата.

В последните минути от полувремето и двата тима пропиляха по един отличен шанс - в 42-та минута Безяк вдигна елегантно топката за Анисе, който обаче я засече над гредата. От другата страна, първо Георги Костадинов бе блокиран чисто, а после и Джоман стреля неточно, а с това завърши и първото полувреме.

Второто полувреме започна без промени в двата състава, а първото по-любопитно положение бе в полза на Лудогорец. След един пряк свободен удар, Безяк игра с глава, но не намери очертанията на вратата.

В 61-та минута пък Берое нанесе втори страхотен удар, с красиво попадение на Атанас Зехиров. Той влезе на скорост в наказателното поле отдясно, бе изпуснат от Ангуло, а

Александър Александров не успя да направи добър шпагат, и топката влетя след силния шут на Зехиров в далечния ъгъл на вратата.

Смените на Дерменджиев не дадоха никакъв резултат, а Берое продължи да атакува и Савио имаше нов шанс, двайсетина минути преди края.

Петър Хубчев бе отстранен от пейката си, след протести към съдийско отсъждане, в 83-та минута, но тогава вече нещата ясно отиваха към победата на Берое.

И последното по-интересно положение бе пред вратата на Лудогорец, когато Станислав Костов, влязъл като резерва, напредна добре, но след разбъркване в пеналта, не последва удар. Крис Гади отправи последния шут в двубоя, но Владо Стоянов отрази, а секунди по-късно дойде и финалният съдийски сигнал.

На трибуните на Градския стадион в Стара Загора бе и националният селекционер Ивайло Петев, както и скаут на турския Истанбул Башакшехир.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев определи загубата като най-слабия мач на тима през сезона. Поражението е първо за шампионите след началото на плейофите в А група и това дава шанс на Локомотив София да навакса изоставането си от 8 точки.

„В началото мачът не предвещаваше такова нещо, но след това бяхме много разконцентрирани и може би изиграхме най-слабия си мач. Много индивидуални грешки в отбрана направихме и не бяхме изобщо концентрирани при статичната ситуация, от която падна гола. Сега трябва да направим така, че в следващия мач срещу Левски да изглеждаме по-добре“, коментира наставникът.

„Ако започна да обяснявам играта, ще означава, че все едно се оправдаваме. Мотивацията ни може би не беше на нужното ниво. Да, има успокоение и сигурност, но най-вече, че чакаме мача с Левски.“

„Всички футболист, които са тук, могат да излязат и да играят по всяко време. Просто в този мач така се получи. Аз съм убеден, че момчетата имаха желание да играят и да победят.“

„Срещу Левски трябва да играем много по-различно. Не трябва да има нищо общо с играта ни от днес.“