Румен Петков: Готови сме на интензивни разговори, които да позволят левицата да се представи убедително на местните избори
Румен Петков: Готови сме на интензивни разговори, които да позволят левицата да се представи убедително на местните избори / dariknews.archive

Позицията на Алтернатива за българско възраждане за  възможностите за коалиране в лявото политическо пространство за предстоящия местен вот е заявена ясно още в началото на годината. Ние сме готови на интензивен разговор, готови сме на търсене на решения, които да позволят на левицата да се представи убедително на  изборите, пред които сме изправени.Това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

“Много важно е да сме наясно, че левицата не е една или две, или четири листи. Левицата е много широк периметър, който би трябвало да намери убедително представяне сега, защото една загуба от левицата на предстоящите местни избори ще има стратегически характер“, подчерта той.

В страни от темата заместник-председателят на АБВ коментира и все по задълбочаващият се проблем свързан с  бежанската вълна към България. По думите му тя трябва да бъде овладяна с координирани усилия от страна на целия Европейски съюз. “Понеже големите страни имат проблем и Европейската комисия върви по линията на най-малкото съпротивление, там се съсредоточава живата сила, там се съсредоточава техниката, там се съсредоточава финансовият ресурс. Международният институт за сигурност и сътрудничество преди две седмици, от анализа, който направихме като потърпевш като първи удар от бежанската вълна, са страни като България и Унгария. Огромен е ресурсът, който се хвърля от националните правителства по овладяване на нещата вътре. Европейската комисия е длъжна да направи някакъв общ анализ. Ще се види, че става дума за стотици млн. и тези млн. обикновено най-тежко се приемат от тези малки държави, в случая ние като първа външна европейска граница“, посочи Румен Петков.