Времето на 26 април: Слънчево
Времето на 26 април: Слънчево / БГНЕС, архив

Прогноза за 26 април, неделя

През нощта в почти цялата страна ще се изясни. Минималните температури утре сутринта ще са между 3° и 8°. 

В неделя преди обяд времето в страната ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще се увеличи, предимно средна и висока, над планините и Североизточна България ще има и отделни купесто-дъждовни облаци, като там е възможно слабо и за кратко да превали. Вятърът ще бъде съвсем слаб, предимно от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°, по Черноморското крайбрежие 16°-19°, в Сливен - около 21°.

Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Преди обяд над планините ще е слънчево. По-късно през деня облачността от запад ще се увеличи, предимно средна и висока, но на места над билата и с отделни купесто-дъждовни облаци, от които слабо и краткотрайно ще превали. Вятърът ще е до умерен - от югозапад. Дневната температура на 1200 м ще достигне около 14°, на 2000 м - около 6°.

По Черноморието през деня ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо, около обяд със слаб южен, а по-късно с до умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 16°-19°. Температурата на морската вода е от 8° по северното крайбрежие до 11° по южното. Вълнението ще е 1-2 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg