Времето: Облачно, но топло
Времето: Облачно, но топло / www.flagman.bg-

Значителна облачност ще се установи над страната и на много места ще превали дъжд. В следобедните часове в отделни райони е възможно да прегърми.

Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните стойности ще са между 17° и 22°. В Пловдив се очакват температурни стойности от 7 до 22 градуса, като вероятността за валежи е 47%.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април. След обяд слабо ще се понижи.

Над планините ще има разкъсана, често значителна облачност. На места ще превали дъжд, над 2000-2200 м - сняг. По билата ще духа слаб вятър от юг, югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 12°, на 2000 м - около 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна над южните райони, където на места ще превали. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури на въздуха ще са 16°-18°. Температурата на морската вода е от 8° на север до 11° на юг. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През следващите два дни температурите ще се повишат още.

В неделя над по-голямата част от страната денят ще започне със слънчево време, а след обяд ще има временни увеличения на облачността; само на отделни места, главно в североизточните и планинските райони, е възможно слабо и за кратко да превали. За Пловдив, прогнозите са за променлива облачност с температури от 8 до 24 градуса, а вероятността за валежи е 8%.

В понеделник също повече слънце ще има сутринта, а по-късно през деня облачността от запад ще се увеличава и вплътнява.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg