В Китай забраняват еротиката на погребения
В Китай забраняват еротиката на погребения / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Китайското културно министерство планира да забрани еротичните танци по време на погребения. Съгласно модната напоследък практика в Китай на погребение се канят еротични танцьорки. Счита се, че ако бъде изпратен с еротика, починалият ще бъде щастлив в задгробния свят.

Вдовица погреба съпруга си със стриптийзьорки

Често обаче на еротичните танци присъстват и деца, отбелязват не без основание от културното министерство. Наскоро организатор на подобно погребално шоу бе арестуван за 15 денонощия, като освен това му бе наложена глоба от 70 000 юана (малко над 11 000 долара).

Подобна практика има и в Тайван, считан официално от Пекин за китайска територия. В началото на април местна жителка с фамилия Цзян покани на погребението на съпруга си две стриптизьорки. "Много обичах мъжа си. Исках да направя последното му пътешествие незабравимо".

За порочната еротична практика стана за пръв път известно през 2006 г. Тогава в провинция Цзянсу бяха арестувани 5-има "бизнесмени", занимаващи се именно с осигуряването на еротични танцьорки по време на погребения.

Източник: БГНЕС