С благотворително хоро събират пари за операцията на Цветелин
С благотворително хоро събират пари за операцията на Цветелин / Darik News, архив

5 300 лв. са събраните до момента за операция на 33-годишният Цветелин Лозев от Димитровград, който пострада преди повече от година при падане от 12-метрова платформа. Операцията за поставяне на импланти, която да укрепят гръбначния му стълб трябва да бъде направена възможно най-скоро, тъй като има реален риск да бъде прекъснат гръбначният мозък, което би означавало пълна парализа от кръста надолу. Това е заключението на специалистите от столичната клиника „Св. Иван Рилски”. 8 500 лв. е необходимата за импланта сума. Цветелин и неговата майка Иванка Цонева живеят сами. До момента младият мъж е претърпял 3 операции, а за да се справи със ситуацията майка му е теглила кредит, който продължава да изплаща и необходимите за импланта средства не са по силите й.

И тази неделя - 26 април, общоградската инициатива "Хора за хората" ще бъде в помощ на Цветелин. Миналата неделя пет димитровградски клуба се обединиха за каузата- "Плетеница", "Ритъм" от кв.Черноконево, "Доброшин" от с. Добрич, "Гайтани" към Детски младежки център и домакините от групи за хора "Тракия". В поставената на площад България по време на хората дарителска кутия събраха близо 1 000 лв.

 

И днес организаторите от читалище „Христо Ботев” и групи за хора "Тракия" ще поставят урна за набиране на средствата, като призовават димитровградчани да станат съпричастни. Началото е от 18 ч. на централния площад пред общината. Освен клубове от Димитровград, се очаква да пристигнат и танцьори от Хасково и Пловдив.

Дарителската сметка:

Банка - Уникредит

BG74 UNCR 70001522251360

Цветелин Живков Лозев