Добруджа 07 надви Нефтохимик и получи втори шанс за исторически успех
Добруджа 07 надви Нефтохимик и получи втори шанс за исторически успех / BGvolleyball.com

Добруджа 07 победи Нефтохимик 2010 /Бургас/ с 3:1 гейма (17:25, 25:17, 25:14, 25:19) гейма в първия полуфинал от турнира за Купата на България. Така днес от 17.30 часа добричлии излизат в спор за трофея срещу победителя от втория полуфинал Монтана.

Зала Добротица отново бе препълнена с фенове, които мощно подкрепяха любимците си. Вицешампионите на страната играха разконцентрирано през първия гейм и позволиха на бургазлии да натрупат сериозна преднина и да вземат гейма.

Вторият гейм започна с много добро изпълнение на сервис от Димитър Маринков и Добруджа поведе с 5:2. Блокада срещу Бранимир Грозданов даде сериозен аванс от 8:3 в полза на Добруджа. Грешка от сервис на Бранимир Грозданов изведе напред домакините с 16:12 при второто техническо прекъсване. Добрата игра на блокада на момчетата на Миро Живков им даде възможност да затворят гейма с 25:17.

След средата на първия гейм, състезателите на Добруджа 07 започнаха да насочват началния удар в Андрей Николов и това даде резултат в третата част. Домакините поведоха със 17:9. Комфортната ралика даде необходимото спокойствие и Добруджа 07 поведе с 2:1 гейма след 25:14 в третата част.

Негативното развитие принуди Николай Желязков да потърси промяна в своето нареждане. Като диагонал за бургазлии заигра Бранимир Грозданов, а като втори посрещач до Андрей Николов застана Костадин Николов. Този ход на старши треньора на Нефтохимик не даде необходимия резултат и след успешна атака на Коце Стойков, Добруджа 07 затвори гейма с 25:19, а с това и мача с 3:1 гейма и се класира на финал в турнира за Купата на България.

Ето и мнения след мача:

Коце Стойков: "В основата на всичко бе колектива. Без колектив няма как да се играе волейбол. Също така публиката е уникална.  Най-хубавата публика от цяла България е тук в Добрич. Изпитваш удоволствие от подкрепата, дори в трудни моменти не ни е изоставяла".

"Не може да кажем, че сме спечелили Купата.Тепърва излизаме на финал.  Ще гледаме да покажем на финала добър волейбол. Защото в първия гейм от прекалено много желание нещата не се получиха.

"Монтана не е лош отбор, но не забравяйте че Левски си е Левски. Не е за подценяване. Сините имат опитен състезател, като Методи Ананиев, който е в добро състояние Така че за финала ще направим един хубав спектакъл и ще играем със самочувствие".

Мирослав Живков: "Поздравявам играчите на двата отбора. Победихме един отбор, който е много труден за игра. Притежава в състава си състезатели с изключителни качества. Хубаво е, че успяхме да издържим през целия мач и да победим".

"Във финалната четворка всички отбори  имат своите качества и няма да е лесно срещу който и да играем. Отборът на Монтана е много сериозен. Няма да бъде лесно на финала, но си пожелавам добър мач и да се справим. Целият ни сезон беше добър, през цялото време се борихме да покачваме нивото на играта, индивидуалните качества. Съставът на Монтана е по-опитен, а Левски има качества, като и двата тима имат своите възможности. Ще мислим за финала след като стане известен съперника".

Източник: BGvolleyball.com