И имената на лъвчетата са….
И имената на лъвчетата са…. / Радка Минчева

Трите безименни лъвчета в разградския зоопарк от днес носят царствени имена. Дадоха им ги възпитаници на ОУ“Ив.С.Тургенев“ в  Разград.

Децата от първи до трети клас в школото работят по проекта на фондация „Четири лапи“ „Близо до животните“, една от дейностите по който бе именуване на трите лъвчета.

Предложението да се казват Асен, Петър и Калоян бе на учителката ни по литература и директор на училището Милена Орешкова – признават децата. На обсъждането в часовете по гражданско образование обаче всички се съгласили, че тримата малки царе на животните трябва да носят имена на славни български царе, които както и лъвчетата, са братя.

Пред клетката на трите лъвчета бяха поставени табели с имената им и с информация за работата на децата от ОУ“Ив.С.Тургенев“.

И имената на лъвчетата са
netinfo

Досега трите лъвчета нямаха имена, тъй като община Разград имаше намерение да ги продаде, като даде възможност новите собственици да ги кръстят. Девет месеца след рождението им обаче трите царствени екземпляра още са в Разград, тъй като се оказа, че според Закона за закрила на животните циркове нямат право да ги закупят, а сродни зоопаркове не проявиха интерес. В зоопарка има още 4 възрастни лъва.

Децата извършиха и още едно добро дело с грижа към животните. На дървета в парка, близо до клетката на лъвовете, поставиха изработени от тях къщички за птици.

Още снимки ето тук.

И имената на лъвчетата са
netinfo