Цецка Цачева и Диана Ковачева обсъдиха текстове от Конститутията с младежи в Народното събрание
Цецка Цачева и Диана Ковачева обсъдиха текстове от Конститутията с младежи в Народното събрание / gerb.pleven

Във връзка с Деня на Конституцията и проведената на 16 април информационна кампания сред млади хора от Плевен, представители на младежката общност от Плевен и Габрово посетиха Народното събрание.

По предложение на Диана Данова, член на НИС на Жени ГЕРБ, бе организирана среща с г-жа Цецка Цачева, Председател на 43-ото Народно събрание и с г-жа Диана Ковачева, Министър на правосъдието в периода 2011-2013 година. На срещата присъства и народният представител Владислав Николов.

Младите хора имаха възможност да се запознаят от близо как работи Народното събрание и да научат интересни факти от парламентарната история.

В хода на дискусията бяха поставени редица актуални въпроси, касаещи реформата в съдебната система, необходимостта от промяна на текстове в Конституцията и предстоящия референдум. Младежите показаха познания и в международните практики по отношение на правораздавателните системи, задължителното гласуване, електронния вот и се интересуваха доколко те са приложими у нас.

Всички участници получиха като подарък от г-жа Цецка Цачева Конституция на Република България и албум на Народното Събрание.