Вокална група Арлекино ще бъде акцент в най-новия проект на ч-ще Съгласие
Вокална група Арлекино ще бъде акцент в най-новия проект на ч-ще Съгласие / saglasie.1869

„Децата на Плевен" е заглавието на най-новия проект на читалище „Съгласие 1869". Проектът е одобрен на последната сесия за кандидатстване по Раздел 3 от Културния календар на Община Плевен. Стойността на проекта е около 8000 лв., финансовата подкрепа от Общината е 70%, информираха от ч-ще "Съгласие 1869".

Акцент във вокално-танцовия спектакъл ще бъде най-новата формация на читалището - вокална група „Арлекино". Тя беше сформирана през февруари с деца на възраст от 7-16 години - сполучливо подбрани като гласове от професионалистите Максим Горанов, Анелия Дечева и Виолета Боянова, която е ръководител на групата.

Освен вокалните изпълнения, в спектакъла ще бъдат включени изпълнения на вече познатите формации при читалището - Балетната школа, фолклорен ансамбъл „Мизия", както и малките артисти от Детската театрална студия при ДКТ „Иван Радоев". Спектакълът ще бъде реализиран не по-късно от 10 юни.

Това е 5-ият проект за две години, който читалище „Съгласие 1869" печели в Раздел 3 на Културния календар на Община Плевен.