БНТ направи предаване за Клиниката по УНГ болести към УМБАЛ-Плевен
БНТ направи предаване за Клиниката по УНГ болести към УМБАЛ-Плевен / umbal.pleven

Юбилейните чествания на 150-та годишнината на „УМБАЛ Д-р Георги Странски"-ЕАД бяха един от поводите за посещение на екип на БНТ в Плевен, съобщиха от пресцентъра на болницата. Тази седмица Клиниката по УНГ болести посрещна тв водещите на едно от най-старите предавания на Националната телевизия - "Специализирано предаване за хора с увреден слух", които снимаха материал по темата на тазгодишната Великденска инициатива на клиниката.

След подробно представяне на проведените мероприятия от началника на клиниката доц. д-р Александър Вълков, на гостите беше демонстриран алгоритъм за диагностика на заболявания на ушите още в неонаталния период чрез новия апарат за отоакустични емисии, дарен от Българската Коледа. Демобстрацията включваше видеоотоскопия, тимпанометрия и атрактивния нов метод за детска игрова ShoeBox аудиометрия.

Медицинският екип, заедно със спомоществувателите си от Лайънс клуб проведоха допълнителни срещи с над 80 ученици от СОУ "Иван Вазов" и студенти от Медицински университет в Плевен, които също бяха заснети от екипа на БНТ. Темата "Новите технологии - полза и вреда за слуховъзприятието", беше представена от гл. ас. д-р Георги Николов и ас. д-р Кремена Атанасова.