ОУ“Васил Левски“-Беловец“ – с три награди от спортния „Живот без дрога“
ОУ“Васил Левски“-Беловец“ – с три награди от спортния „Живот без дрога“ / Радка Минчева

Възпитаниците на ОУ“Васил Левски“-с. Беловец, община Кубрат се оказаха големите победители в спортния модул на инициативата „Живот без дрога“. Те получиха общо три награди от организаторите – предимно уреди за различни спортни игри и по този начин сериозно обогатиха материалната база за часовете по физкултура. Всяко от децата получи и тениска с логото на инициативата „Живот без дрога“, за първото място на учениците от 7-8 клас школото се сдоби с боксова круша и ръкавици, за трето място на по-малките – 5-6 клас – с комплект хилки за тенис на маса, а за най-хубав плакат – още един комплект хилки.

Наградите връчваха началникът на РИО на МОН Атанас Дончев и директорът на ОДМВР-Разград комисар Ивайло Йовчев.

В състезанието участваха общо 19 отбора в две възрастови групи. Всеки тим се състои от по 3 момичета и 3 момчета, те преминават за време по трасе с няколко предизвикателства – бягане в чувал, скачане на въже, пренасяне на медицински топки, стрелба с дартс и други.

Ето победителите в двете възрастови групи:

5-6 клас:

1. ОУ“Никола Икономов“ - Разград – с време 3,42 мин.

2. ОУ“Васил Априлов“ - Исперих – 3,48 мин.

3. ОУ“Васил Левски“ – Беловец – 3,49 мин.

7-8 клас:

1. ОУ“Васил Левски“ – Беловец – 4,11 мин.

2. СОУ“Христо Ботев“ – Лозница – 4,12 мин.

3. ОУ“Васил Априлов“ – Исперих – 4,24 мин.

Журито връчи и две поощрителни награди – за ПТГ“Шандор Петьофи“-Разград за най-точна стрелба с дартс и за ОУ“Васил Левски“-Беловец – за най-хубав плакат, който догодина ще е част от украсата на спортния многобой „Живот без дрога“.

Състезанието е част от инициативата на ОДМВР-Разград, провеждана в партньорство и други институции. Пред 16 години тя стартира като конкурс за песен, а от четири години се провежда и спортен модул под същия надслов.

Още снимки ето тук.