До средата на май приемат номинации за наградата „Бъдеще за децата”
До средата на май приемат номинации за наградата „Бъдеще за децата” / DarikNews.bg, архив

Сдружение "Бъдеще за децата" гр. Казанлък приема номинации за годишната награда „Бъдеще за децата". Тя бе учредена с цел да се стимулира доброволчеството и дарителството в подкрепа на каузата - „За децата на Казанлък!".

Чрез създаването на едноименната награда, екипът на сдружението иска да засвидетелства своето уважение към всички приятели на децата-общественици, граждани, дарители, фирми и граждански структури, доброволци.

Право на номинация имат всички организации, работещи с деца - училища и детски градини, клубове, читалища, детски центрове и др.

„Ние от сдружение „Бъдеще за децата" се обръщаме се към Вас! - Познавате ли човек, който е направил нещо и/или помогнал за децата на Казанлък? Очакваме да споделите неговата история с нас, като попълните и изпратите Формуляра с неговата номинация на special_child@abv.bg, mladenova.veni.trifonova@gmail.bg. Очакваме Вашите предложения от 20.04.2015г. до 15.05.2015г. /включително/. Формулярът е публикуван на официалната интернет страница на организацията", информират организаторите.

Номинации могат да се правят в три категории - Обществена личност - с цялостен принос за децата на Казанлък; Бизнес с кауза - развитие на корпоративни социални програми и проекти за децата на Казанлък и Приятел на детето - доброволци, професионалисти /учители, специални педагози, психолози, социални работници, рахабилитатори, лекари и др./, доброволци, институции, организации, обществени личности /култура, изкуство, музика/.

Изборът на наградените ще се проеведе на два етапа. В първия ще бъде сформирана фокус-група от деца на възраст 10-16 години. Те ще бъдат запознати с всички номинации, след което цялата група ще трябва да избере по една история от трите категории. Тези три номинации ще получат по една точка, която в последствие ще се прибави към общия им резултат.

На следващия етап - отделните номинации ще бъдат разгледани и обсъдени от комисия, в която влизат представители на организацията, членове на Общински младежки съвет Казанлък, доброволци и приятели. Всеки член на комисията ще има право да даде по една точка на една номинация от всяка категория. На финала - трите истории с най-много точки и техните герои ще получат наградата „Бъдеще за децата" за 2015г.

Официалната церемония по награждаването, ще се проведе на 3 юни в Исторически музей „Искра".

Годишната награда за дарителство и принос в подобряване благосъстоянието на децата на Казанлък се учредява благодарение на проект „Промяна в действие", реализиран от Сдружение „Бъдеще за децата" гр. Казанлък и финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г."