Борислав Иванов с 5- то място на “Златен пояс” в Чачак
Борислав Иванов с 5- то място на “Златен пояс” в Чачак / личен архив

Кюстендилският състезател по карате Борислав Иванов игра на малкия финал за бронзовия медал на международния турнир "Златен пояс" в Чачак, Сърбия. Националът отстъпи с 0:1 пред представител от Австрия.
Иванов почива в първия кръг, а във втория загуби с 0:1 от представител на Босна и Херцеговина, който обаче стигна до финала и това даде шанс на кюстендилеца да играе в репешажите, където победи с 3:0 испанец.
"Много силен турнир, всички държави бяха с националните си отбори. Станаха добри контроли. Очаквам уайлд кард за първите Европейски олимпийски игри в Баку, като от федерацията ни са подали необходимите документи", каза пред Дарик Борислав Иванов.
През изминалия уикенд се проведе 44- то издание на турнира "Златен пояс", като на татамито излязоха юноши старша възраст, младежи, мъже и жени. България участва с двама мъже и 2 жени. През предстоящите събота и неделя е надпреварата при децата и младшата възраст, като за участие се подготвят 12 каратеки от "Шурикен", които са част от националния отбор на България.

Борислав Иванов ще води каратеки от клуб "Дарис" на международния турнир "Купа Алеко" в Свищов.