Шахта пред врата след ремонта на центъра
Шахта пред врата след ремонта на центъра / снимки: Фейсбук

Собственичката на магазин в центъра на Варна откри пред витрината му шахта след ремонт на тротоара по ул. „Шипка“. Снимки на шахтата, която е повдигната с около 10 сантиметра от земята, бяха разпространени от сама Нора Вакарелова във „Фейсбук”.

Шахта пред врата след ремонта на центъра
netinfo

„Това нещо преди два дена беше сътворено пред магазина ми в резултат на ремонтните дейности из целия град, за които мащабно браво на Кмета. На мястото му имаше широк праг в стар градски стил и елегантен решетъчен одушник от ковано желязо, вграден в прага. Страшното за мен е както появата му, така и съветите "успокоителни", които получих от познати и непознати, вкл. и от хазаина, пред чийто имот е това архитектурно чудо, че можело и да е по-зле, да го боядисам някак си, айде сега...Но не, не може така! След две безсънни нощи, защото мен лично това ме дразни като мазол, съм решила да постъпя като истински гражданин с гражданска съвест: Ще запозная изпълнителите и кмета с проблема и ще изискам естетично решение. При нереакция, ще следва ход две, до който надявам се да не се стига“, написа в профила си Вакарелова.

От общинската дирекция „Инженерна инфратруктура“ коментираха, че металната решетка покрива отдушник към подземно помещение, а не е предвидена да събира дъждовна вода. След договореност със собственика на имота тя е била сложена временно до изработване на ламаринен капак. Днес е било поискано отворът да бъде затворен – т.е. отдушникът да бъде премахнат и отгоре да бъдат поставени тротоарни павета.