Три варненски отбора на полуфиналите по футзал
Три варненски отбора на полуфиналите по футзал / източник: Gong.bg, Добри Атанасов

Станаха ясни  двете полуфинални двойки в шампионата по футзал на България след изиграването на мачовете от двете групи.. За място на финала в единия полуфинал ще спорят тимовете на УНСС-Easy Credit (София) и МФК МАГ (Варна), а в другия изцяло варненски сблъсък един срещу друг се изправят отборите Гранд Про и Черно Море Мания.

Шампионът на страната Гранд Про спечели безпроблемно група „А“, която се игра в морската столица. „Професионалистите“ започнаха с успех срещу МАГ със 6:3, след което победиха и столичния Ферион със 6:2. Последната среща от надпреварата Гранд Про спечели служебно, тъй като техния съперник Планекс не се яви за срещата.

Второто място във Варна зае тимът на МАГ, който след поражението на старта постигна успех срещу Планекс със 6:0 и завърши 1:1 с Ферион, което бе достатъчно за място на полуфиналите. Изключително драматично протече надпреварата в група „Б“, която се игра в София.

С три победи убедително на първо място завърши тимът на УНСС-Easy Credit. „Студентите“ победиха на старта Черно Море Мания с 4:1, във втория си мач сломиха ЦСКА Футзал със същия резултат, а накрая се наложиха и над Левски София-Запад с 4:2.

Мания и Левски завършиха 1:1 в директния спор за втората позиция и благодарение на убедителната си победа срещу ЦСКА, варненският тим продължава напред в шампионата.

Полуфиналните серии ще се играят до две победи от три срещи. Първите сблъсъци са на 25 април (събота), а домакини на двубоите са тимовете заели втори места в плейофните групи – МАГ и Черно Море Мания. Реваншите са седмица по-късно, а ако се наложат трети срещи, техни домакини отново ще бъдат победителите в групите Гранд Про и УНСС.