Слънчев бряг пусна сигнал до прокуратурата
Слънчев бряг пусна сигнал до прокуратурата / netinfo

Спешен сигнал до прокуратурата за опити да бъде заграбена незаконно държавна земя пуска ръководството на акционерно дружество „Слънчев бряг", съобщават от там. Терените, с обща площ около 14 дка, се намират около централния вход на Южния плаж в Несебър. Те са собственост на дружеството, включени в капитала му. Една част от терените са пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоръжения, пишат от дружеството.
Повод за сигнала на "Слънчев бряг" АД е докладна записка за изработване на ПУП-ПРЗ, която ще бъде разгледана на сесия в Несебър утре. Тя е внесена от зам.-кмета по строителство на община Несебър Виктор Борисов, който предлага проекти за три УПИ, които са земи в капитала на дружеството. От дружеството обаче твърдят, че не са имали намерения за ново строителство.
Върху единия терен е разположена водна пързалка „Ролба" на самия пясък на Южния плаж. Самото съоръжение е приватизирано от Агенцията по приватизация преди години, но договорът включва единствено парцела, на който е пързалката, но не и терена, собственост на дружеството.
Предложението за промяна на ПУП-а около централния вход на Южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчни дюни, твърдят още от дружеството. От там на 20 април ще поискат административна намеса от прокуратурата.