Ринго Стар официално бе въведен в „Залата на славата” на рокендрола
Ринго Стар официално бе въведен в „Залата на славата” на рокендрола / снимка: БГНЕС, архив

Бившият член на легендарната група "Бийтълс" Ринго Стар, както и други известни музиканти, бяха официално въведени в "Залата на славата на рокендрола" в американския град Кливланд, съобщиха световните агенции.

Честта да приеме Ринго Стар в елитното музикално съобщество беше предоставена на друг член на "Бийтълс" Пол Маккартни.

На церемонията в Кливланд в залата на славата бяха въведени също рок музикантът Лу Рийд, соул певецът Бил Уидърс, пънк групата "Грийн дей" и други музиканти.

За плановете те да бъдат приети в престижния клуб беше обявено през декември 2014 година. "Тези нови участници олицетворяват влиянието, което са оказвали и продължават да оказват в света на рокендрола", заявиха организаторите.

Съгласно правилата, за да бъде въведен един изпълнител или група в "Залата на славата на рокендрола", необходимо е да са изминали 25 години от излизането на първия им запис. Музикалната институция е със седалище в Кливланд в щата Охайо. Първото заседание на това съобщество се е състояло през 1986 година, когато в "Залата на славата" са били въведени 10 музиканта, сред които Чък Бери, Джеймс Браун, Рей Чарлз, Бъди Холи и Елвис Пресли. В по-късен етап с подобна чест бяха удостоени "Бийтълс", Боб Дилън, Би Би Кинг, "Ролинг стоунс" и др.

Източник: БТА