Времето на 20 януари: Слънчево и ветровито
Времето на 20 януари: Слънчево и ветровито / БГНЕС, архив
Прогноза за времето 20 януари, понеделник

През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. По-значителна ще се задържи облачността над южните райони, но до сутринта и там ще се разкъса. Минималните температури ще са предимно между 1-6 градуса, на места по високите полета и малко по-ниски. Утре до обяд ще преобладава слънчево време. Ще се появи умерен, в Северна България и силен запад-северозападен вятър. След пладне от север ще започне увеличение на облачността, но валежи до вечерта не се очакват. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

До обяд над Черноморието ще има повече слънце. Около и след пладне ще настъпи увеличение на облачността, предимно ниска и средна. Превалявания ще има на места през нощта срещу вторник. Максимална температура на въздуха 12-14 градуса, температурата на морската вода е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

До обяд над планините ще преобладава слънчево време. Около и след пладне от облачността ще се увеличава, първоначално в Стара планина, където на места видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще духа до умерен, по билото на Балкана - и силен северозападен вятър. Ще е малко по-топло, с максимална температура на височина 1200 метра - около 7 градуса, а на 2000 метра - около 0 градуса.

През нощта срещу вторник ще се заоблачи над цялата страна и на места ще превали слаб дъжд.

Във вторник времето ще се задържи предимно облачно, с превалявания. Вятърът ще се ориентира от северозапад-север и с него ще нахлува още студен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 9
градуса и 14 градуса.

В сряда ще се задържи хладно и предимно облачно, на много места с валежи.