Лифтовете в Пампорово на символични цени днес
Лифтовете в Пампорово на символични цени днес / снимка: dariknews.bg/архив

Лифтовете в Пампорово днес возят любителите на белите спортове на символична цена на дневната лифт карта от 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца. С това атрактивно намаление се закрива сезонът в курорта.

Като част от проявите закриването на сезона вчера в родопския курорт се проведе зрелищно басейн парти. 200 кубика вода бяха изсипани в подножието на писта „Стената”, а смели скиори и сноубордисти прелитаха над изкуственото езеро с 1 м дълбочина.

Ръст на туристи от 8% отчетоха в края на сезона от на „Пампорово” АД. Повишението е най–вече при посещаемостта на гости от българския и балканските пазари. „Въпреки много трудното начало и значително сложния край заради природните бедствия, закриваме сезона със 100% отворена ски зона. Тази зима бе с най-добрите условия за ски през последните няколко години. За нас това беше един изключително успешен сезон, предвид трудните обстоятелства, в които се намира държавата и европейската икономика”, похвали се изпълнителният директор на дружеството, стопанисващо пистите и съоръженията Мариян Беляков.