Ботев не пречупи Берое в Коматево
Ботев не пречупи Берое в Коматево / снимка: Андро Дюлгерян/Lap.bg

Ботев и Берое завършиха 1:1 в мач от 26-ия кръг на елитната ни група. Старозагорци играха с човек по-малко от 33-ата минута на мача, след като Аясс получи два жълти картона в рамките на 6 минути между 26-ата и 33-ата минута.

Ботев откри резултата с попадение на Мариян Огнянов в 63-ата минута, но само 3 минути по-късно Елиаш възстанови равенството. 

Срещата започна интересно, но головите положения не бяха много през първото полувреме. В 15-ата минута Огнянов не успя да завърши опасна атака пред вратата на Берое. Малко по-късно Момчил Цветанов беше затворен добре от Пенев и домакините не успяха да отбележат гол.

В 27-ата минута Аясс получи жълт картон за нарушение срещу Цветков, а само шест минути по-късно той получи и втори жълт картон на нарушение срещу Марин и остави съотборниците си с човек по-малко.

В края на полувремето Нсереко пробва мерника на Стаховяк, който изби в корнер.

През втората част Огнянов откри в 63-ата минута след като стреля с левия крак, а топката излъга вратаря Пиргов, тъй като се удари в Елиаш и прмени посоката си, а стражът на Берое не успя да реагира навреме и кълбото влезе в мрежата му.  Гостите от Стара Загора претендираха за нарушение срещу Пенев преди попадението на Ботев, но съдията не отсъди такова. 

Домакините нямаха време да се радват много, след като след центриране от пряк свободен удар на точното място беше Елиаш, който прониза Стаховяк за 1:1 и груба грешка на бранителите на Ботев.

До края на мача двата тима не успяха да си отбележат нови попадения и взеха по 1 точка. Берое остава на 5-ото място с 41 точка, а Ботев е шести с 39.