Шефът на АПИ: Ако крадяхме, нямаше да има асфалт на пътя
Шефът на АПИ: Ако крадяхме, нямаше да има асфалт на пътя / снимка: БГНЕС, архив

От април до юни - юли ще станат ремонтите на пътната мрежа в посока морето. Това коментира пред Нова телевизия шефът на АПИ Лазар Лазаров

„Състоянието на тези отсечки е наистина ужасяващо и хората които пътуват, го виждат и го приемат с разбиране", казва Лазаров.

По думите му след първия сняг нямало нови участъци, които да са в дупки. „Ще видите участъци, които са на две години и са в перфектно положение", обяснява шефът на АПИ.

Той твърди, че е пристрастен относно разходите за пътищата, които са приоритет на правителството на Бойко Борисов. Лазар Лазаров не крие, че винетките у нас са твърде евтини и разходите не са достатъчни, тъй като дори от пътния данък средствата "не отиват в АПИ".

По думите на Лазар Лазаров приходите от пътищата не са малко. „Хората, които казват, че асфалтът не се яде, не са прави, защото пътният сектор създава много работни места!", коментира шефът на пътната агенция.

Шефът на АПИ твърди, че не се краде в пътностроителния сектор. „Ако се краде, то реално няма какво да се слага на пътя. Защото строим десет пъти по-евтино от една Германия", направи груби сметки Лазар Лазаров.

Според него „един камък струва при нас на същата цена, както и в Германия, но пък поне 6 пъти по-ниски са разходите за труд": „Затова изграждаме по-евтино, но няма как да се взимат пари под масата, има конкурси".

Според него имало и дъмпинг от страна на съмнителни компании: „Идват такива, чиито мениджъри нито съм виждал, нито съм ги чувал!". Лазаров твърди, че винаги е признавал, че е „лобист на българските пътностроителни фирми".

Той призна, че взимал 2 000 лв. заплата, но пък карал добра не само служебна, но и лична кола: „Работил съм преди в частния сектор. Не съм работил в пътния сектор, не лобирам за такива фирми".

Източник: Novanews.bg