Евродепутатът Андрей Новаков ще работи така, че габровци да го наричат нашето момче
Евродепутатът Андрей Новаков ще работи така, че габровци да го наричат нашето момче / Dariknews.bg

"Ще направя всичко възможно и тук, както на други места в страната, където не съм се родил, да чуя за себе си „нашето момче”.

С тези думи Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ откри свой Информационен център в Габрово. Новаков стана член на Европейския парламент след като Томислав Дончев зае поста вицепремиер в настоящия кабинет.

„Давам си сметка за отговорността, която поемам пред габровци и пред Томислав Дончев“, каза евродепутатът Андрей Новаков.

Европейският информационен център на Андрей Новаков в Габрово активно ще работи по проблемите и възможностите за младежка заетост, по които миналата седмица той беше избран за докладчик в сянка в Европейския парламент.

„Знам, че това е тема, която вълнува габровци, и въпрос, по който аз ще работя. Надявам се резултатите да не закъснеят”, коментира Андрей Новаков.

Евродепутатът Андрей Новаков ще работи така, че габровци да го наричат "нашето момче"
netinfo

Младите хора имат шанс за стажове в институции на ЕС. Екипът на Андрей Новаков ще осигурява информация за възможностите, които се откриват пред всеки младеж.

Томислав Дончев благодари на Андрей Новаков за ангажимента, който е поел да продължи дейността на офиса в Габрово.

„Защото след напускането на Европейския парламент единственото, за което ми беше болно е за местата, където имам открити информационни офиси и съм поел ангажимент към хората“, каза Дончев.

Той беше категоричен, че в момента Европейският парламент е много силна институция, която може да променя политики на Комисията и на правителствата на държавите членки.

„Затова за габровци е изключително важно да имат адекватен представител там. В негово лице Габрово има достоен представител, не го щадете, зареждайте го с идеи“, добави още Томислав Дончев.

На откриването на Европейския информационен център на Андрей Новаков присъстваха народните представители от ГЕРБ Цветомир Михов и Добромир Проданов, областният управител Николай Сираков, кметове, председатели на общински съвети, общински съветници.

Офисът на евродепутатът Андрей Новаков се намира в сградата, където се помещава местният офис на ГЕРБ и ще е отворен всеки работен ден от 9:00 до 18:00 часа.