Кои са номинациите за Наградата Стара Загора
Кои са номинациите за Наградата Стара Загора / Община Стара Загора, архив

Държавна опера и Държавен куклен театър са двете номинации в раздел "Култура и Изкуство" за колективна награда "Стара Загора".

В същия раздел, но за индивидуална награда има пет номинации: поета Таньо Клисуров, писателя Йордан Атанасов, младата писателка и художничка Галина Костова, оперният певец Александър Марулем и музиканта Панайот Янев, който е предложен за удостояване с отличието посмъртно.

В направление "Наука и образование" за колективна награда има четири номинации. Това са педагогическите колективи на детски градини с номера 66 - Детски рай, 24-Радост, 10 - Светлина, 25 - Ален мак.

Четири са и номинациите в това направление, но за индивидуална награда - директорът на ОУ "Кирил Христов" Господин Балъкчиев, младата писателка и художничка Галина Костова, директорът на ЦДГ №10 "Светлина" Йоана Димитрова и директорът на ЦДГ №35 "Свобода" Пенка Апостолова.

Отличието се връчва по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура. Миналата година носители на наградата "Стара Загора" станаха актрисата Елена Азалова, Държавен куклен театър, педагогическият колектив на ЦДГ №68 „Патиланско царство" и директорът на СОУ "Максим Горки" Марияна Пенчева.

Мнения и предложения за присъждане на НАГРАДАТА „СТАРА ЗАГОРА" за 2015 г. могат да се изпращат на електронна поща sz@starazagora.bg до 27.04.2015 година.