Млада скиорка стана гений, след като си удари главата на пистата
Млада скиорка стана гений, след като си удари главата на пистата / Thinkstock/Getty Images

Американска скиорка стана гений, след като получи контузия на мозъка вследствие на падане на пистата, съобщава в. "Дейли мейл.".

Жената, чието име не се съобщава, получила "придобит синдром на учения", едно изключително рядко заболяване, което придава невероятни способности на пациента в областта на музиката, математиката, живописта и др. В света са регистрирани само 50 подобни случая.

Младата жена получила нараняване на главата по време на зимна почивка с нейното семейство. На заледен участък от пистата тя излетяла от нея, защото карала с прекалено висока скорост. Скиорката припаднала за кратко след падането. Но след това, след като получила помощ от брат си, продължила да кара ски, дори и с главоболие.

След инцидента тя започнала да проявява феноменална памет. На практика нищо не можела да забрави и го възпроизвеждала с шокиращи подробности. Когато четяла книги, почти ги запомняла наизуст. Започнала да рисува скици на сгради невероятно реалистично. Пациентката, която е пред завършване на висшето си образование започнала да се оплаква, че помнела "прекалено много".

Източник: БТА