Плевнелиев иска устойчиво във времето решение за пенсионните условия на полицаи и военни
Плевнелиев иска устойчиво във времето решение за пенсионните условия на полицаи и военни / снимка: Виктор Кадири, Dariknews.bg
Плевнелиев иска устойчиво във времето решение за пенсионните условия на полицай и военни
79268
Плевнелиев иска устойчиво във времето решение за пенсионните условия на полицай и военни
  • Плевнелиев иска устойчиво във времето решение за пенсионните условия на полицай и военни

Ако условията за пенсиониране на военни, полицаи и пожарникари се променят, това трябва да стане веднъж завинаги, заяви президентът Росен Плевнелиев по повод на искането на социалния министър Ивайло Калфин да се въведе минимална пенсионна възраст за военни, пожарникари и полицаи.

Вижте какво предлага вицепремиерът и социален министър

Той уточни, че би подкрепил подобна реформа, но трябва да се даде достатъчен гратисен период, за да могат хората да направят своя личен избор.

„Когато някой влезе в армията той трябва да е сигурен, че условията, при които влиза, ще бъдат валидни в хода на неговата служба", каза още президентът на България.
Президентът е категоричен, че не може човек да влезе в армията и след това правителство след правителство да променя условията.

По време на посещението в базата на военно формирование 44220 в Пловдив президентът коментира и инцидентът с взривовете в Иганово. „Апелирам да се носи отговорност за пропуските при охраната на стратегически важен обект като Иганово", каза държавният глава.

Борисов: Надявам се дълги години да служим, докато изпълним пенсионната реформа

Той изрази надежда, че пропуските, които са допуснати в Иганово, ще бъдат отстранени. По думите му българската прокуратура е институцията, която най-добре ще прецени кой носи отговорност за тези пропуски.

Други новини от Пловдив