19 нарушения на скоростта бяха засечени за 24 часа в Добричко
19 нарушения на скоростта бяха засечени за 24 часа в Добричко / Дарик Добрич

19 нарушения на ограниченията за скорост са констатирани при тематичната 24 часова полицейска акция, която се проведе от 6.00 часа на 16 април до 6.00 часа на 17 април. Тя бе по линия на TISPOL в 22 държави членки на организацията.

В Добричка област на пътя са излезли 11 служители на сектор "Пътна полиция". Под наблюдение са били и пътните участъци между селата, като и малките населени места. По време на 24-часовия контрол са засечени 19 нарушения свързани с превишена скорост, като са съставени 19 акта на нарушителите. Установени са и други 21 нарушения, довели до 7 акта и 12 фиша. По време на акцията е регистрирано и едно пътно произшествие с материални щети, без пострадали.

От полицията съобщават за още един случай за пътно нарушение - пиян шофьор. В 4 часа на 16 април по ул. „Ген. Гурко" в Добрич е спрян лек автомобил „Рено" със силистренска регистрация. При извършената проверка на водачката дрегерът отчел 1,91 промила алкохол. Жената е на 35 години, от село Батово. Била е задържана за 24 часа в Първо РУ на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.