Шкорпиловци с нова спортна площадка преди сезона
Шкорпиловци с нова спортна площадка преди сезона / Община Долни чифлик

Шкорпиловци вече има нова многофункционална спортна площадка в навечерието на активния курортен сезон. Това стана благодарение на реализиран проект, сключен между община Долни чифлик, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Местна инициативна рибарска група „Бяла - Долни чифлик – Аврен“. Общата стойност на проекта е над 160 хил. лв.

Площадката се намира в района на местното училище и детската градина в непосредствена близост до центъра на селото. Така има възможност за пълноценното й използване от както от местните хора и техните деца и внуци, така и от курортистите, които идват на почивка. Те вече ще имат възможност да играят футбол на малки врати, волейбол и баскетбол на съвсем ново и обезопасено игрално поле. Благодарение на специално подбранато осветление, игрището ще може да се използва и през нощта.

„Инвестициите в спорта са инвестиции в здравето и бъдещето на децата, техните родители, на всички, които са избрали здравословния  начин на живот. В развитието на спортната база общината разчита основно на европроекти”, обясни кметът Борислав Натов.

По Програмата за развитие на селските райони в с. Гроздьово бе изграден многофункционален спортен център със закрита едноетажна спортна зала с площ близо 560 кв. м. Към нея има спомагателна двуетажна сграда от 277 кв. м, открита спортна площадка и алейна мрежа, свързваща сградите на спортния център със спортната площадка. По същата програма в селата Старо Оряхово, Пчелник, Горен чифлик и в гр. Долни чифлик бяха построени многофункционални спортни съоръжения. Те се използват за волейбол, баскетбол, хандбал и минифутбол.

По Програмата за развитие на селските райони се реализира и проект за реконструкция на стадиона в Старо Оряхово и на спортния комплекс „Тича” в гр. Долни чифлик и за изграждане на спортна площадка за мини футбол в с. Венелин. Стадиони има още в гр. Долни чифлик и селата Пчелник, Горен чифлик, Гроздьово и Шкорпиловци Така, освен клубния, община Долни чифлик развива и масовия спорт.