В Ген.Тошево стартираха пролетното почистване и залесяване
В Ген.Тошево стартираха пролетното почистване и залесяване / Дарик Добрич - архив

Започна пролетното почистване и облагородяване на зелените площи в централната градска част на Генерал Тошево и парковите територии, информираха от добруджанската община. Хора, наети по програмите за субсидирана заетост към Бюрото по труда подготвят площите за райграс. По главната улица в града ще бъдат обособени цветни лехи, по които ще бъдат засадени различни по вид пролетно – летни растения и вечнозелени храсти.

Ландшафтните пространства от и към ГКПП Кардам ще бъдат поддържани до края на месец септември от общинските специалисти по озеленяване чрез регулярно поливане, почистване и косене.

Голяма част от посадъчния материал за мероприятията по облагородяване на зелените площи в града, Община Генерал Тошево осигурява от специално изграден за целта собствен разсадник, от който се набавят и сезонните цветя по пешеходните зони.

След приключване на работата по цветните алеи и тревните площи, общинското ръководство ще инициира кампания по залесяване на общински места и терени. За целта Държавно горско стопанство Генерал Тошево ще осигури осигури посадъчен  материал, основно широколистни видове.