Община Севлиево спечели три проекта по националната програма „За чиста околна среда – 2015 г.”
Община Севлиево спечели три проекта по националната програма „За чиста околна среда – 2015 г.” / Община Севлиево

Проектите, с които Община Севлиево кандидатства по националната програма „За чиста околна среда – 2015 г.”, получиха одобрение. Те са за обособяване на фитнес на открито иремонт на две детски площадки.

Първият проект е за ремонт на детската площадка и обособяване на кът за отдих в парка на село Сенник.

Предвижда се почистване и кастрене на клоните в парка, изграждане на ограда от жив плет, монтиране на декоративна дървена ограда върху съществуващата, закупуване и монтаж на ново детско съоръжение. Ще бъдат поставени беседка, пейки и ще се засадят цветя.

Община Севлиево спечели три проекта по националната програма За чиста околна среда  2015 г.
netinfo

Само преди седмица Община Севлиево облагороди централната част на селото и засади дръвчета в зелените площи около паметника на Дан Колов.

По втория проект ще се ремонтира детската площадка в градинката до автогарата. Предвижда се почистване и оформяне на тревните площи, полагане на ударопоглъщаща настилка под съоръженията, закупуване на нови детски съоръжения за различни игри, засаждане на цветя и затревяване на зелените площи, монтиране на пейки и кошчета.

Третият проект, който спечели одобрение, е за обособяване на фитнес на открито в парк „Черничките“.

Ще се изгради фитнес площадка от 100 кв.м. с основа от ударопоглъщаща настилка, върху която ще се монтира комплект от 6 броя фитнес уреди за различен вид тренировка. Около площадката ще се монтират пейки и кошчета за отпадъци.

Община Севлиево спечели три проекта по националната програма За чиста околна среда  2015 г.
netinfo

Проектите са на обща стойност 37 113,25 лв., от ПУДООС, като Община Севлиево ще съфинансира 7 125, 50 лв.  за проекта на парка до автогарата.

Община Севлиево спечели три проекта по националната програма За чиста околна среда  2015 г.
netinfo