Бербатова глобена за нападение над журналист
Бербатова глобена за нападение над журналист / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Административно наказание - глоба, в размер на 1000 лева, получи Маргарита Бербатова, майката на футболната звезда Димитър Бербатов.

Решението бе постановено днес от Районен съд-Перник. Магистратите наложиха 1000 лева глоба и на нейната снаха Димитринка, съпруга на по-малкия син Асен.

Бербатова и Димитринка бяха признати за виновни за нападение над журналиста от вестник "Струма" Бетина Апостолова. Сблъсъкът стана на 31 януари 2013 година в центъра на Благоевград.

Репортерът Апостолова бе ритана и удряна от Маргарита на улицата по време на изпълнение на професионално задължение - заснемане на полицейска операция за наркотични вещества, насочена срещу Асен Бербатов.

Делото срещу дамите от известната фамилия бе разгледано в пернишкия съд, тъй като магистратите в Благоевград си направиха самоотвод.

Пърноначално делото бе образувано по Указа за борба с дребното хулиганство, но съдът счете, че трябва да се сезира прокуратурата.

Държавното обвинение в Благоевград внесе обвинителен акт по член 78 от Наказателния кодекс. Миналата година съдът в Перник го прекрати и върна обратно в благоевградската прокуратура.

Месеци по-късно обвинителите възобновиха производството срещу Маргарита и Димитринка. Днес съдът излезе с решение на първа инстанция.

Магистратите счетоха, че Бербатови са извършили престъплението, в което прокуратурата ги обвинява, а именно причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.