Съдия Румяна Ченалова се предала сама заради натиска
Съдия Румяна Ченалова се предала сама заради натиска / Нова телевизия

Съдия Румяна Ченалова не се е укривала. Това каза Станимир Ченалов - брат и адвокат на съдийката в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

"Това, което знам от колега, е, че в резултат на натиска, е решила да отиде в съответните служби", коментира Ченалов.

Съдия Румяна Ченалова е задържана за 72 часа

Късно снощи от Прокуратурата съобщиха, че съдия Румяна Ченалова, която беше обявена за общодържавно издирване, защото не се е отзовала на призовка на прокуратурата, е задържана за 72 часа в ареста на Националната следствена служба.

Станимир Ченалов заяви, че в началото на април Румяна Ченалова се е явила на повикване от следовател в сградата на Софийска градска прокуратура, където й е връчена нова призовка.

"От момента, когато тя бе призована, сме подавали молби, в които посочваме причините, поради които не можем да се явим и желанието ни да го направим и да се свърши дейност", заяви още адвокатът.

"За мен Румяна Ченалова е един невероятен професионалист. Тя е човек, който в стремежа си да проучи даден проблем, отива и си купува литература и я чете. За мен тя си върши работата - дали добре или не, е въпрос на преценка. Винаги има недоволни", каза още Станимир Ченалов.

На въпрос защо е ходила в психодиспансера в Стара Загора, за да си извади документ, че е нетрудоспособна, той отговори, че вследствие на стреса се е отключил проблем, който Ченалова е имала от години и специалист я насочва към лекарска комисия. Адвокатът уточни, че не става въпрос за тежко психическо заболяване.

"Като брат вярвам, че тя е невинна, а като адвокат - преди да видя документите не мога да коментирам нищо", подчерта Станимир Ченалов.

Източник: Novanews.bg